Velfærdsbudget: Skives kritik er absurd.

Pressemeddelelse

30. august 2017

I sidste uge fremlagde borgmester Jacob Bundsgaard sit velfærdsbudget for 2018-2021. Et forslag, der sikrer 125 millioner kroner ekstra hvert år til de nære velfærdsområder. På trods af de flere midler til velfærden udsendte rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), en efterfølgende pressemeddelelse, hvor hun kritiserede velfærdsbudgettet for ikke at levne ”nævneværdige midler til velfærdsområderne”. Absurd, mener næstformanden for Sundhed- og Omsorgsudvalget, Ango Winther.

”Jeg forstår slet ikke Jette Skives kritik. Sagen er den, at der gennem budgetmodeller tilfalder 1,3 milliarder til de borgernære områder, hvoraf i omegnen af 470 millioner er til ældreområdet. Borgmesterens forslag vil løfte velfærden i Aarhus,” siger Ango Winther.

Faktisk er der fundet 125 millioner kroner ekstra hvert år til de store velfærdsområder i budgettet 2018-2021. Det vil sige ekstra midler til skoler, dagtilbud, ældreområdet og socialområdet.

”At Jette Skive mener, at 125 millioner ekstra om året til de store serviceområder ikke er nævneværdige, er for mig fuldkommen uforståeligt,” siger han.

Ango Winther mener ikke, at der er hold i Jette Skives kritik. Han betoner desuden, at Magistraten for Sundhed og Omsorg dags dato har et overskud på 106 millioner kroner.

”Så hvis Jette Skive mener, at der mangler midler i hendes forvaltning, så kunne det være nærliggende at foreslå, at hun kunne bruge nogle af de penge, hun har i overskud,” siger Ango Winther.

På vegne af den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Ango Winther

Yderligere information:
Ango Winther: 27 11 08 09
Side 2 af 2