Jette Skive ta´r fru Jensen som gidsel!

Af Ango Winther (S), næstformand Sundheds- og Omsorgsudvalget

Meget er jeg blevet kaldt gennem tiden, men ”faktaresistent”, den er alligevel ny. Ikke desto mindre er det, hvad ældrerådmand Jette Skive (DF) kalder mig i et debatindlæg her i avisen. Tak for den. Jeg finder dog hendes valg af øgenavn komisk, da det i mine øjne er rådmanden, der ikke har styr på fakta. Ja, faktisk vil jeg mene, at Jette Skive blæser, mens hun har mel i munden. For det første brokker hun sig højlydt over, at der ikke kommer midler nok i hendes retning i borgmesterens velfærdsbudget. Og det på trods af, at forslaget faktisk sikrer 125 millioner kroner ekstra hvert år til de nære velfærdsområder. For det andet har Jette Skive en kæmpe opsparing på 106 millioner kroner i sin afdeling, som hun kunne bruge på at tage sig af vores ældre medborgere. Men det gør hun ikke. Et paradoks, da hun i JP Aarhus er citeret for at sige, at ”det er en uskik at have så store opsparinger”, og at pengene ”skal arbejde ude hos borgerne”. Men kære Jette Skive, hvorfor har du så 106 millioner kroner på kistebunden, der bare samler støv? Penge, der kunne bruges på varmt mad, trygge hænder og bedre service til de ældre.

Det undrer mig, at Jette Skive kan få sig selv til at råbe efter flere penge, når hun samtidig har en fyldt pengekiste. Hvor er ræsonnementet i det?

Ud over at være ”faktaresistent” beskylder Jette Skive mig også for at være populist i selv samme læserbrev. Nu vil jeg nødigt kaste samme mængde mudder tilbage mod rådmanden, da vi så får os noget af en svinesti. Men hvad er rådmanden, når hun med ren og skær dommedagsretorik udsender pressemeddelelser om, at konsekvensen af velfærdsbudgettet er ”dårligere pleje til fru Jensen”?

Jeg synes ikke, det er kønt, når Jette Skive i den grad tager fru Jensen som gidsel, når der rent faktisk er sat flere midler af til den borgernære service. 1,3 milliarder til velfærd. Hvor cirka 470 millioner alene tilfalder rådmanden for Sundhed og Omsorg. Nå ja, og så er der jo de 106 millioner på kistebunden.

Mit råd til Jette Skive er, at hun skal koncentrere sig om at levere den pleje og den omsorg, som de ældre fortjener. Og at hun skal finde nøglen til pengekisten og få nogle af de mange midler ud at arbejde hos borgerne.