Udbud

v/Ango Winther

Året har været præget af flere konkurser indenfor hjemmeplejen, og i sommerens løb har der været sat stor fokus på busselskabernes busser. I forbindelse med den store Dana Cup i Hjørring blev der gennemført flere kontroller fra politiets side af de busser der blev benyttet, og flere fik klippet pladerne. Senest har lignende kontroller været fortaget i Sønderjylland i forbindelse med et stort spejderstævne.

Hvem har ansvaret for konkurserne i hjemmeplejen, og at fodbold piger og drenge og spejdere transportres i kassable busser.

Om begge emner har der flere steder været skrevet om, og også udtalt, at det er kommunerne der presser prisen.

Ideen i at sende opgaver ud udbud, er jo, at de enkelte selskaber kan byde ind på opgaverne, men netop den pris som de mener at kunne klare opgaven for.

Det er ingen hemmelighed, at når men sidder og læser de bud der kommer ind, kan man undres over, om opgaven virkelig kan klares for den pris der forlanges, og heldigvis findes der også eksempler på, at enkelte bud ikke er kommet i betragtning, fordi prisen har været mistænkelig lav, ja urealistisk lav.

Det vil klæde alle indenfor områderne der udsættes for udbud, at når de regner deres tilbudspriser ud, at de er realistiske og ikke mindst også indeholder forhold der gør at såvel busser som andet er i orden og lever op til lovens krav, således at vi fremover kan være fri for at sætte fodbold piger og drenge og spejdere ind i busser som under turen får klippet pladerne grundet kassable forhold.

Ango Winther

Forhenv. Køreplanlægger i Aarhus kommune

Næstformand for Sundhed og Omsorgsudvalget i Aarhus kommune.

Høskovvej 16

8260 Viby J

 

Kontakt: 27110809 eller Mail: aw@ango.dk