Torsdag den 27. marts 2008 havde jeg fornøjelsen at være indbudt til overværelse af sprængningen af den ene silo i Løgten Skødstrup.
Efterfølgende var der indkaldt til reception og støbning af grundstenen for et meget spændende 12 etagers boligbyggeri.

Jeg var blevet bedt om at komme med et indlæg ved receptionen.

“En sommerdag i 2005 var jeg inviteret ud til Amitech i Vorre.
Det viste sig, at det jeg skulle se, var de planer som brødrene Knudsen i samarbejde med Peter Carlsen, havde udarbejdet for Løgten Midt.
Papir er taknemmeligt, og jeg må sige, at det var flotte papirer – trykt i farver – ja et meget flot salgsoplæg.
Hvis jeg stadig var i tvivl – så kunne vi jo køre ned til kornsiloerne, og gå til tops for at se udsigten.
Gert Bjerregård var også med på turen.
Men Gert kan sammenlignes lidt med humlebien – den flyver fordi den ikke ved at den ikke kan. Gert spiller håndbold fordi han ikke ved han er for gammel, så et idrætsskade gjorde, at jeg måtte lege sygetransport.
Gert var ikke i stand til at tá med i skakten op på toppen, men brødrene Knudsen, og Peter Carlsen og jeg tog de mange skridt op mod toppen, med kamera, for hvis det var så flot, ja så måtte det være værd at tage et par billeder.
Således ankommet på toppen – var min tvivl – hvis den nogensinde havde været der – væk.
Hvilken forrygende udsigt – Århus Bugten – Djursland og ikke mindst nærområderne.
Der hvor man i 70-erne tog en dans og fik en enkelt øl eller to – på Løgten Kro – ja det var der det hele – og nu foreviget – og kan ses på denne hjemmeside under FOTO.
Da jeg kom ned var Gert´s første spørgsmål til mig.
“Var det godt?” –
“Ja bestemt – det vil blive godt – så Gert det bakker vi op.”
“Vi kører” var Gerts kommentarer – ikke første gang en venstremand er blevet vejledt af en socialdemokrat!
Det var starten på et projekt, og en fælles målsætning om at ændre Løgten til Løgten Midt – set i helheder hvor den tidligere kro må lade livet for et butiksområde, og et torv, og et bolligbyggeri i 12 etager.
Men som mange har spurgt mig – hvordan får vi et flertal i Århus Byråd der synes det er en god idé at bygge højhuse i Løgten Skødstrup.
Ved fælles hjælp: Bygherrer, investorer, gode arkitekter, et fællesråd om hvilket man i hvertfald ikke kan sige, at “de slæber fødderne efter sig”, men gerne går frem i kampen om at få gennemført sine idéer og svarer man ikke hurtigt på en mail – ja så sætter man Jes´ tålmodighed på prøve.
Jeg vil gerne gerne her benytte lejligheden til at sige tak for et godt konstruktivt samarbejde med Fællesrådet, som også har udmøntet sig i en god aftale om bedre idrætsforhold for området.
Men tilbage til byggeriet af et højhus i Løgten Skødstrup.
Ved fælles hjælp: Bygherrer, investorer, gode arkitekter, et fællesråd, og tillad mig så også at nævne, at det afgjort også har haft en betydning at to byrådspolitikkere med sans for det lokale og smukt boligbyggeri har arbejdet konstruktivt sammen med interessenterne for at gøre projektet til virkelighed.
Jeg har hørt, kommunens ansvar med hensyn til vejen gennem området skal på plads – det er jeg enig i og vil gøre en indsats for at det også kan lykkes.
Held og lykke med planen – og jeg glæder mig til at blive inviteret til indvielsen.

Herefter blev der støbt en grundsten, bygges ind i byggeriet. 
 
Løgten Midt med hændernes aftryk af:
Gert Bjerregård
Ango Winther
Thomas Carlsen